Tips om de batterijduur van je iPhone of iPad te verlengen

De batterij van de iPhone, iPad en iPod Touch wordt bij iedere nieuwe versie verbeterd, helaas heeft dit weinig invloed op de batterijduur. Veel nieuwe functies vragen extra energie, hierdoor blijft de batterijduur meestal gelijk. Met de batterij van de iPhone kun je prima een dag mee rond komen, alleen zal je keuzes moeten maken.

Speel je voortdurend een spel, dan zal de batterijduur drastisch afnemen. Gelukkig zijn er een hoop tips die de batterijduur van je iPhone, maar ook je iPad en iPod Touch kunnen verlengen. Let wel, hierdoor verlies je ook een aantal functie, denk hierbij aan het automatisch ophalen van nieuwe e-mailberichten. Maak zelf de afwegen tussen kwaliteit en kwantiteit.

Controleer je batterijverbruik

Voor je aanpassingen gaat doen controleer eerst of er geen boosdoener is die de batterijduur beïnvloed. Ga na welke applicatie veel verbruiken en waarom. Dit kun je controleren via de Instellingen in iOS. Ga naar de optie ‘Batterij’ en wacht tot de lijst is ingeladen. Tik op ‘Afgelopen 7dagen’ en bekijk de lijst. Bovenaan de lijst vind je de app terug die het meeste verbruikt. Selecteer het klokje om de tijd op het scherm (en/of) achtergrondactiviteit te bekijken. Maak zelf de afwegen waarom deze bovenaan staat en of je deze eventueel wilt verwijderen.

Lees ook: Controleren of de batterij van je iPhone of iPad vervangen moet worden

 

Tips om de batterijduur te verlengen

1: Helderheid van het scherm

Het scherm van je iPhone of iPad verbruikt de meeste energie. Om te besparen is het daarom erg goed de helderheid lager bij te stellen. Dit doe je via het bedieningspaneel of via Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond. Het slimste is de optie ‘Pas automatisch aan’ in te schakelen. Dan regelt iOS zelf de helderheid naar gelang het licht. Vanaf iOS 11 kun ‘Pas automatisch aan’ inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Aangepaste weergave.

2: Automatisch vergrendelen

Wanneer je iDevice is ontgrendeld plaats deze na een bepaalde periode automatisch in sluimerstand. Kies voor een korte periode zodat deze niet onnodig aanblijft wanneer je jouw iDevice niet gebruikt. Dit doe je via Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond ▸ Automatisch slot.

3: Schakel bluetooth uit

Heb je geen bluetooth apparaten gekoppeld? Schakel de functie dan uit via Instellingen ▸ Bluetooth of het bedieningspaneel.

batterijduur verlengen door helderheid aan te passen

4: Automatisch ophalen van nieuwe e-mail

Mail is nog altijd een belangrijke communicatie bron, echter vind niet iedereen het noodzakelijk dat e-mailberichten direct binnenkomen. Enkele minuten later is ook prima. Dan kun je het onmiddellijk automatisch ophalen uitschakelen en kiezen voor een andere periode. Dit kan via Instellingen ▸ Mail ▸ Accounts ▸ Nieuwe gegevens ▸ schakel ‘Push’ uit. Kies onderaan voor een andere tijd zoals bijvoorbeeld ‘Elk kwartier’.

5: Niet storen slim gebruiken

Ben je een bepaalde activiteit aan het doen waarbij je toch niet voortdurend op je scherm kunt kijken, schakel dan ‘Niet Storen’ in. Hierdoor zal je iPhone of iPad niet voortdurend oplichten bij binnenkomende meldingen. Dit is vooral aan te raden tijdens het sporten, in de bioscoop, vergadering, etc. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Niet Storen ▸ schakel ‘Handmatig’ in of tik op het maantje in het bedieningspaneel. Uitschakelen kan via dezelfde weg.

By |2019-01-28T12:32:39+01:00januari 28th, 2019|Geen categorie|0 Comments
Deze website maakt gebruik van cookies. Ok